ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΗΧΑΝΩΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ

Οι μηχανές αναζήτησης (searchengines) έχουν γίνει σήμερα η αφετηρία σχεδόν κάθε δραστηριότητας στο Internet. Μας καθοδηγούν προς τις πληροφορίες που αναζητούμε, είτε πρόκειται για κάποια διαδικτυακή τοποθεσία, τις τελευταίες ειδήσεις κ.λπ.

Ο στόχος του Search Engine Marketing (Μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης) είναι να πετύχει την υψηλότερη δυνατή ορατότητα στις μηχανές αναζήτησης, για αναζητήσεις που έχουν σχέση με την εταιρεία ή το προϊόν/υπηρεσία.

Αφού δημιουργήσατε μια αξιοπρεπή ιστοσελίδα που προωθεί αποτελεσματικά τo ιατρείο σας στο Internet, το ζητούμενο είναι πλέον η προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων επισκεπτών.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Καθημερινά, ένας σημαντικός αριθμός χρηστών χρησιμοποιεί τις μεγάλες μηχανές αναζήτησης (google, bing) για να ανακαλύψει τις πληροφορίες που αναζητά στο Internet. Είναι επιθυμητό, η ιστοσελίδα σας να εμφανίζεται στα αποτελέσματα της αναζήτησης, όταν ένας χρήστης πληκτρολογεί λέξεις - κλειδιά που έχουν σχέση με το βασικό αντικείμενο του ιατρείου σας. Αυτό εξασφαλίζει ότι οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για υπηρεσίες που προσφέρετε, θα σας βρουν και θα σας επισκεφθούν.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ωστόσο, δεν είναι καθόλου εύκολο να εμφανιστεί μία ιστοσελίδα σε υψηλές θέσεις στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης καθώς ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος. Οι μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν έναν περίπλοκο αλγόριθμο για να κατατάξουν τα sites στις λίστες των αποτελεσμάτων τους. Ο αλγόριθμος αυτός λαμβάνει υπόψη τόσο τα περιεχόμενα του ιστοχώρου όσο και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

p